Sport/Voetbal
2303998
Voetbal

De Jong: ’PSV wilde me zó graag houden’

Luuk de Jong

Luuk de Jong

VERBIER - Luuk de Jong reageert verheugd op zijn nieuwe contract bij PSV. De spits (27) en de club uit Eindhoven hebben de eerdere berichten over een verlengde samenwerking bekrachtigd met een eenjarige contractverlenging tot medio 2021.

Luuk de Jong

Luuk de Jong

De Jong had over interesse niet te klagen. Onder anderen uit Mexico en China was concrete interesse, maar ook het Franse Bordeaux kwam weer terug bij de aanvaller. Hij leek een jaar geleden al naar de Ligue 1 te verkassen, was al persoonlijk akkoord met Bordeaux, maar de club haakte op het laatste moment af.

„Ik waardeer het dat ze opnieuw zijn teruggekomen en ze hebben ook hun excuses aangeboden voor hoe het vorig seizoen is gelopen, maar uiteindelijk moet je keuzes maken”, reageert De Jong in het Zwitserse Verbier. „Ik ben er altijd eerlijk in geweest dat ik open sta voor nieuwe uitdagingen. Hier heb ik echter zo’n goed gevoel.”

De Jong beschaamde het vertrouwen van trainer Phillip Cocu vorig seizoen niet en voelt ook onder diens opvolger Mark van Bommel veel waardering. Na uitvoerige gesprekken met onder anderen zijn vader en broer Siem hakte hij de knoop door.

„De technische staf en directie, eigenlijk iedereen, geeft mij het gevoel dat ik heel belangrijk kan zijn voor het team. Dat vertrouwen heeft de doorslag gegeven. PSV wilde me zó graag houden. Zij zien mij als een belangrijke speler en dat hebben ze ook laten blijken. Ik ben heel blij met dit mooie contract. Of ik ook aanvoerder word? Dat zou kunnen, maar dat is aan de trainer. Ik zal er zeker niet voor weglopen.”