Nieuws/Sport
2304650
Sport

Pacquiao bekroont comeback met wereldtitel

Manny Pacquiao viert zijn zege op Lucas Matthysse

Manny Pacquiao viert zijn zege op Lucas Matthysse

KUALA LUMPUR - Manny Pacquiao heeft met een knockout regerend wereldkampioen in het WBA, de Argentijn Lucas Matthysse, verslagen.

Manny Pacquiao viert zijn zege op Lucas Matthysse

Manny Pacquiao viert zijn zege op Lucas Matthysse

De 39-jarige Filipijnse bokslegende deed dat in Kuala Lumpur waar hij in de zevende ronde een beslissende uppercut uitdeelde.

Pacquiao is de enige bokser die wereldtitels in acht verschillende gewichtsklassen won. Hij won 59 van zijn 68 wedstrijden. In 2015 moest hij zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Floyd Mayweather Junior, tijdens een titelgevecht dat voor wedstrijd van de eeuw doorging. Pacquiao is ook politicus en zit in de Filipijnse senaat.

Ik ben verrast

,,Zoals ik al vooraf had gezegd: ik ben nog niet klaar. Ik ben er nog altijd", zei Pacquiao na zijn zege. Het was zijn eerste wedstrijd sinds hij een jaar geleden verrassend de kampioensgordel van de boksbond WBO kwijtraakte aan de Australiër Jeff Horn. ,,Ik ben verrast. Matthysse is een heel sterke tegenstander. Ik heb hem knock-out geslagen en dat is een beloning omdat ik in het gevecht rustig ben gebleven."

Onder toeziend ook van de Maleisische premier Mahathir Mohamad en de Filipijnse president Rodrigo Duterte sloeg Pacquiao zijn vier jaar jongere tegenstander al in de vijfde en zevende ronde neer. Toen Matthysse de derde keer neerging vond de scheidsrechter het genoeg geweest. Het was voor Pacquiao de eerste zege met knock-out sinds 2009.