2305186
Sport

Bendsneyder buiten de punten, Binder wint

Bo Bendsneyder hier tijdens de TT van Assen.

Bo Bendsneyder hier tijdens de TT van Assen.

SACHSENRING - De 22-jarige Zuid-Afrikaanse motorcoureur Brad Binder heeft op de Sachsenring de Grand Prix van Duitsland gewonnen in de Moto2-klasse.

Bo Bendsneyder hier tijdens de TT van Assen.

Bo Bendsneyder hier tijdens de TT van Assen.

De KTM-rijder die twee jaar geleden wereldkampioen in de lichtste raceklasse werd, behaalde zijn eerste zege in de tussenklasse naar de MotoGP. In de wedstrijd waarin klassementsleider Bagnaia uit de baan werd gedrukt en achteraan moest aansluiten, waren diverse crashes, onder andere van pole-winnaar Pasini.

Bendsneyder

Van de incidenten wist Bo Bendsneyder niet te profiteren. In een vrij kleurloze wedstrijd bleef de Rotterdammer met zijn Mistral 610-machine van het Tech3 Racingteam opnieuw buiten de WK-punten. Hij werd als twintigste afgevlagd. Zijn Australische teamgenoot Reny Gardner daarentegen eindigde wel in de punten als elfde, vlak voor Bagnaia die leider bleef in de WK-stand.

Binder wist de koplopers Joan Mir en Luca Marini te achterhalen en verdedigde zijn koppositie met verve. Mir werd tweede voor Marini die in zijn 54ste grandprixdeelname zijn beste uitslag boekte. De halfbroer van Valentino Rossi mocht als derde voor het eerst naar podium. De Portugees Miguel Oliveira die ook al betrokken was bij een incident, zag zijn inhaalrace met de vierde plek beloond.

Jorge Martin

De Spaanse kampioenschapsleider Jorge Martin toonde zich met zijn Honda vooral in de slotfase van de Moto3-wedstrijd superieur. De Italiaan Marco Bezzecchi en Brit John McPhee, beiden op KTM, kwamen op gepaste afstand als tweede en derde over de finish na een race die een waar crashfestijn was. Ook de vijfde seizoenszege van Martin kwam bijna in gevaar toen Fabio di Giannantonio ten val kwam en bijna zijn teamgenoot in zijn tuimeling meenam. Het incident was voor Martin het signaal om het tempo nogmaals extra de hoogte in te jagen. Met nog tien ronden voor de boeg trok de Gresini-coureur alle registers open om in het restant uit de gevarenzone te blijven. Hij bouwde zijn voorsprong op Bezzecchi naar zeven punten uit.