Sport/WK 2018
2305778
WK 2018

Brussel loopt uit voor bronzen Belgen

Rode Duivels groots gehuldigd

Aanvoerder Vincent Kompany geniet.

Aanvoerder Vincent Kompany geniet.

Het Belgische nationale elftal is in Brussel gehuldigd na de derde plaats op het WK voetbal in Rusland.

Aanvoerder Vincent Kompany geniet.

Aanvoerder Vincent Kompany geniet.

Achtduizend Belgen vierden op de Grote Mark feest en een groot gejuich steeg op toen de selectie op het balkon verscheen van het Brusselse stadhuis. In totaal zagen ongeveer 32.000 Belgische fans de huldiging op grote tv-schermen elders in de hoofdstad.

De bronzen Rode Duivels.

De bronzen Rode Duivels.

België won zaterdag de troostfinale met 2-0 van Engeland.

De spelersbus van de 'Rode Duivels' zette zondag als eerste koers naar het Koninklijk Paleis in Laken. Daar feliciteerde het Belgische koningspaar Filip en Mathilde de Belgische voetballers en de technische staf. Vervolgens werd op het bordes een groepsfoto gemaakt. Alleen verdediger Toby Alderweireld stond daar niet op, hij lag grieperig op bed. In de tuin van het paleis werd daarna de champagne ontkurkt.

Het is overvol in Brussel.

Het is overvol in Brussel.

Ondertussen werd een open bus gereedgemaakt voor de tocht naar de Grote Markt. Toen de selectie de bus betrad had het marktplein al de maximale capaciteit van achtduizend mensen bereikt. Op weg naar het stadhuis stond een rode mensenmassa langs de route van de open bus.

Sterspeler Eden Hazard en doelman Thibaut Courtois kwamen als eerste naar buiten en zorgden aan de draaitafel voor nog meer sfeer. Daarna werd elk lid van het Belgische team één voor één toegejuicht door een uitzinnige menigte.