Sport/Tour de France
2311091
Tour de France

Trek-renner verwacht flinke verschuivingen in klassement

Mollema: ’Het wordt echt overleven’

Bauke Mollema

Bauke Mollema

AIX-LES-BAINS - Wat Bauke Mollema in zijn hoofd heeft, moet gebeuren. En daarom ging hij maandagmiddag gewoon met een gebutste, stijve rug als gevolg van een val op zondag op verkenning in de Franse Alpen.

Bauke Mollema

Bauke Mollema

Op dat terrein begint namelijk zijn Tour de France dinsdag echt, met de etappe van Annecy naar Le Grand Bornand. In die rit over 158,5 kilometer krijgt het peloton 35 klimkilometers voor de kiezen.

„Ik had al een paar maanden geleden besloten dat ik de finale van deze etappe op de rustdag wilde zien. Wat ik nu heb verkend, mag er gerust zijn. Echt lastige beklimmingen. Die gaan zeker zorgen voor flinke verschuivingen in het klassement”, vertelde de Groningse kopman van Trek-Segafredo, dat liet weten volgend seizoen ook met een vrouwenploeg van de fietsfabrikant de weg op te gaan.

’Rug nogal vast’

„Ik heb rustig aan gedaan, want de onderbreking van de Tour vandaag komt me wel goed uit na de eerste negen dagen”, aldus Mollema. „Om eerlijk te zijn: ik heb me wel eens fitter gevoeld in deze fase. Door de val van zondag in de rit naar Roubaix zit mijn rug nogal vast, dus dat is niet echt ideaal. Zeker op de fiets heb ik er last van, zodra ik ga staan of een sprintje moet trekken. We gaan het zien wat het morgen brengt. De komende dagen wordt het overleven.”