Nieuws/Sport
231266
Sport

Talentboek: Angela wil alle horden nemen

Ramsey Angela in actie.

Ramsey Angela in actie.

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat atleet Ramsey Angela (17) uit Rotterdam.

Ramsey Angela in actie.

Ramsey Angela in actie.

Nederland heeft al heel wat kampioenen in de atletiek voortgebracht. Maar op de één of andere manier lukt dat maar niet op de 400 meter en 400 meter horden. Niet voor niets staat het nationaal record op dit hordennummer al sinds 1979 op naam van Harry Schulting.

Wie weet wordt Ramsey Angela de atleet die dat belegen record over enkele jaren eindelijk uit de boeken loopt. Hij heeft er in elk geval het talent en de gedrevenheid voor.

De Rotterdammer begon, aangespoord door zijn vader en zus, op zijn twaalfde met atletiek. „Al snel had ik een voorliefde voor de horden. De 400 vlak doe ik ook, maar het hordenonderdeel vind ik leuker omdat het iets extra’s heeft. Daar komt meer techniek bij kijken”, aldus Ramsey die drie nationale juniorenrecords (onder 18) in zijn bezit heeft.

Op langere termijn hoopt hij mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen. Wat de korte termijn betreft: deze zomer is Ramsey in Italië van de partij tijdens het EK atletiek (onder 20). „Ook zit ik in het team van PAC Rotterdam dat in september deelneemt aan de Europa Cup.”

Ramsey traint zeven keer per week en volgt een opleiding aan het Johan Cruyff College in Roosendaal. „Ik heb gewoon te weinig tijd om er ook nog eens bij te werken. Ik hoop op 2.000 euro aan donaties. De kosten gaan ’m zitten in onder meer het reizen, de kleding, de masseur en het schoeisel. Ik verslijt per jaar twee paar spikes en hardloopschoenen.”

Met uw donatie aan Ramsey Angela maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals een paar hardloopschoenen van het bekende sportmerk New Balance.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Ramsey Angela structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Klik HIER om Ramsey Angela te ondersteunen.