Nieuws/Sport
231268
Sport

Atlete focust volledig op WK en laat speciaal NK schieten

Geen plaats voor sentimenten bij Schippers

Dafne Schippers

Dafne Schippers

Trouwe atletiekvolgers keken maandagochtend raar op toen op de inschrijvingslijst voor de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek de belangrijkste naam ontbrak: Dafne Schippers. Zou de Utrechtse sprintvedette, beroemd over de hele wereld, haar geboortestad Utrecht links laten liggen voor de NK die na dertien jaar weer terug is in de Domstad?

Dafne Schippers

Dafne Schippers

Maandagmiddag kwam het verlossende woord: Dafne doet inderdaad niet mee. De Atletiekunie stuurde er zelfs een persbericht over uit. Net zo uniek als de status van de 25-jarige atlete zelf.

Ad Roskam, technisch directeur Atletiekunie verwoorde de afmelding als volgt: „Het is jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen, maar met de begeleidingsstaf was er duidelijke overeenstemming dat dit de beste voorbereiding op de WK garandeert en dan weegt dat toernooi zwaarder. Ik hoop en verwacht dat alle fans die Dafne een warm hart toedragen daar begrip voor hebben.”

Derek Schippers, manager en broer van Dafne lichtte het besluit als volgt toe: „Het is geweldig dat de NK weer terug in Utrecht is. De WK is echter het belangrijkste doel dit jaar, en juist daar wil Dafne weer schitteren. Dat betekent dat ze naast de Diamond Leaguewedstrijd in Lausanne op 6 juli en nog één andere (waarschijnlijk Londen op 9 juli, red.) in de laatste weken voor de WK door middel van een trainingsperiode de puntjes op de i wil zetten. Uiteindelijk is Dafne professioneel genoeg om te bepalen waar haar focus naar uit gaat.” De gemeente Utrecht kon gistermiddag nog niet reageren. Naast Dafne Schippers zullen ook sterren als Churandy Martina, Maureen Koster en Susan Krumins de NK (van 13-16 juli) overslaan.