Nieuws/Sport
231271
Sport

Westbrook grote man bij NBA-gala

Russell Westbrook poseert met de trofee.

Russell Westbrook poseert met de trofee.

Russell Westbrook is maandag (plaatselijke tijd) gelauwerd als beste basketballer van het afgelopen seizoen in de Amerikaanse profcompetitie NBA. De point guard van Oklahoma City Thunder ontving de bijbehorende Maurice Podoloff Trophy.

Russell Westbrook poseert met de trofee.

Russell Westbrook poseert met de trofee.

Westbrook grossierde in zogeheten 'triple doubles'. Hij noteerde in 42 wedstrijden een score in drie dubbele cijfers: punten, rebounds en assists. Westbrook verbrak daarmee het record van Oscar Robertson, die in het seizoen 1961/1962 één triple double minder scoorde. Over het hele seizoen was zijn gemiddelde over 81 wedstrijden 31,6 punten, 10,4 assists en 10,7 rebounds.

Westbrook won de verkiezing van beste speler (MVP) van James Harden (Houston Rockets) en Kawhi Leonard (San Antonio Spurs). De 28-jarige laureaat riep zijn teamgenoten erbij op het podium toen hij zijn trofee in ontvangst had genomen. "Deze jongens hebben zich volledig opgeofferd voor mij. Zonder hen was dit fantastische seizoen niet mogelijk geweest'', zei Westbrook.

Draymond Green van kampioen Golden State Warriors viel ook in de prijzen. Hij werd uitgeroepen tot beste verdediger van het seizoen. Mike D'Antoni van Houston Rockets kreeg lof voor zijn werk als coach. Hij slaagde er in zijn eerste jaar in 55 wedstrijden te winnen met de Rockets en dat leverde hem de verkiezing tot beste coach van het seizoen op.