Sport/Wielrennen
231344
Wielrennen

'Ik ga er vanuit dat Contador gewoon op de been blijft'

Mollema geniet van relaxte voorbereiding

Bauke Mollema

Bauke Mollema

Bauke Mollema heeft zich in aanloop naar de Tour de France volledig ingesteld op de taak van meesterknecht. „Het is heel anders dan ik ben gewend, maar ik heb er wel zin in", aldus de Nederlander vooruitblikkend op zijn rol als laatste helper van Trek-Segafredo-kopman Alberto Contador. 

Bauke Mollema

Bauke Mollema

„Normaal gesproken ben ik al maandenlang met de voorbereiding van de Tour bezig”, aldus de 30-jarige Mollema, die in de laatste vier edities als 6e, 10e, 7e en 11e eindigde. „Nu is die aanloop veel korter. Ik heb ook geen ritten verkend, daar was geen tijd voor. Het is ook veel waard om even thuis te zijn, want ik ben al zoveel weg. Het is wel goed zo’n relaxte voorbereiding.”

Een scenario dat hij bij malheur van Contador zelf alsnog naar voren geschoven wordt, komt niet in zijn woordenboek voor. „Het klassement is voor mij absoluut geen doel”, benadrukt de in Monaco woonachtige Mollema. „Ik ga er vanuit dat Alberto gewoon op de been blijft, dus ik houd er geen rekening mee dat ik de rol van kopman opeens zou moeten invullen. Ik moet Alberto bijstaan in de bergetappes, daar moet ik zijn laatste ’mannetje’ zijn.”

Hoewel het opmerkelijk is dat Mollema tot in Düsseldorf bijna geen contact had met zijn kopman, ziet hij dat zelf niet als een groot probleem. „Nee hoor, dat vind ik niet zo gek. Hij heeft zijn eigen voorbereiding gehad en ik was met de Giro bezig. Ik weet wat me te doen staat.” Ook als hem wordt gevraagd om bidons te halen voor zijn kopman? „Dat is inderdaad al weer een tijd geleden, maar dat komt goed hoor.” Dan lachend met een ferme knipoog. „Ik heb de eerste ’vlakke’ dagen nog even om te oefenen.”

Lees HIER het gehele verhaal met Bauke Mollema dat dinsdag in TELESPORT staat.