Nieuws/Sport
2316443
Sport

Overtuigende start Keizer en Meppelink

Sanne Keizer probeert een bal te halen.

Sanne Keizer probeert een bal te halen.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn goed begonnen aan de Europese kampioenschappen beachvolleybal.

Sanne Keizer probeert een bal te halen.

Sanne Keizer probeert een bal te halen.

Het Nederlandse duo won de eerste groepswedstrijd in Rotterdam met 21-18 21-14 van het Slowaakse koppel Andrea Strbova/Natalia Dubovcova.

Keizer en Meppelink vormen dit jaar voor het eerst een duo. Keizer won in 2012 in Scheveningen met Marleen van Iersel de Europese titel. In 2013 zette ze een punt achter haar topsportcarrière. Nadat ze vorig jaar zomer al een gelegenheidsduo vormde met Meppelink, besloot ze in het najaar haar rentree te maken. In Rotterdam lieten ze zien dat ze steeds beter op elkaar ingespeeld raken.

,,We zijn blij dat de eerste wedstrijd erop zit en dat we rustig zijn gebleven. We bekijken het per wedstrijd'', zei Meppelink tegen de NOS.

De duo's Joy Stubbe/Marleen van Iersel en Jolien Sinnema/Laura Bloem kenden ook een goede start. Ze versloegen respectievelijk het Tsjechische duo Martina Bonnerova/Sarka Nakladalova (21-18 21-18) en Valentina Davidova en Jevgenija Sjtsjipkova uit Oekraïne (21-13 21-11).

Sophie van Gestel en Marloes Wesselink verloren hun eerste duel van Victoria Bieneck en Isabel Schneider uit Duitsland (18-21 10-21).

Bij de mannen wonnen Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter hun tweede wedstrijd in de poule. De twee waren in Utrecht met 21-19 21-18 te sterk voor de Oostenrijkers Tobias Winter/Julian Hörl. De zorgen over de problemen rond de enkel van Varenhorst lijken voorbij

Dirk Boehlé en Steven van de Velde gingen in Apeldoorn na hun winnende start in de poule onderuit tegen Piotr Kantor en Bartosz Losiak uit Polen, 21-14 21-23 11-15. Jannes van der Ham en Sven Vismans leden hun tweede nederlaag. De Polen Mariusz Prudel en Jakub Szalankiewicz zegevierden met 19-21 21-15 15-10.