231854
Wielrennen

Na 3 jaar rentree Gilbert in Tour

Phillipe Gilbert rijdt weer mee in de Tour

Phillipe Gilbert rijdt weer mee in de Tour

DÜSSELDORF - De Belgische wielrenner Philippe Gilbert maakt dit jaar zijn rentree in de Tour de France na een afwezigheid van drie jaar. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race is opgenomen in de ploeg van Quick-Step voor de Ronde van Frankrijk, die zaterdag begint in Düsseldorf.

Phillipe Gilbert rijdt weer mee in de Tour

Phillipe Gilbert rijdt weer mee in de Tour

De 34-jarige Gilbert boekte in 2011 zijn enige dagsucces in de Tour. De Waal won de eerste etappe en mocht de gele trui aantrekken. In 2013 was hij voor het laatst actief in de ronde.

De Duitser Marcel Kittel en de Ier Daniel Martin zijn de twee andere blikvangers in de Belgische ploeg, die dit jaar al zeventien overwinningen boekte. Kittel is de kopman voor de sprintetappes; hij won al negen keer een Touretappe in zijn carrière. De Nieuw-Zeelander Jack Bauer, de Italianen Fabio Sabatini en Matteo Trentin, de Tsjech Zdenek Stybar en de Belg Julien Vermote krijgen de opdracht Kittel in de finale van de vlakke etappes in de juiste positie te brengen.

Martin is de man voor het algemeen klassement en de bergetappes. De Ier toonde zijn vorm eerder deze maand met de derde plaats in het Critérium du Dauphiné. Hij eindigde vorig jaar als negende in de Tour en boekte ook al eens een etappezege (2013). De Italiaan Gianluca Brambilla is de steun voor Martin in de bergen. Brambilla maakt zijn debuut in 'La Grande Boucle'.