Sport

'Ik hoef niemand meer iets te bewijzen, het moet over Feyenoord gaan'

Kuyt klaar met heisa

Dirk Kuyt maakte woensdag drie goals.

Dirk Kuyt maakte woensdag drie goals.

ANP

Dirk Kuyt wilde woensdag na afloop van de overtuigende bekerzege op ADO Den Haag (5-1) nog een keer ingaan op zijn reserverol tegen AZ (0-4 overwinning) en wat hem betreft was dat de laatste keer. 

Dirk Kuyt maakte woensdag drie goals.

Dirk Kuyt maakte woensdag drie goals.

ANP

De Feyenoord-aanvoerder zat in Alkmaar negentig minuten op de bank, maar toonde tegen ADO met drie doelpunten zijn klasse.

"Ik hoef niemand meer iets te bewijzen. Afgelopen zondag zat ik op de bank en dat was natuurlijk een teleurstelling, maar daar werd door bepaalde media een veel te groot item van gemaakt. Misschien moet ik het maar als een compliment zien", aldus Kuyt, die de tegenvaller achter zich heeft gelaten.

"We speelden tegen AZ de beste wedstrijd van het seizoen, maar vervolgens ging het vier dagen over Dirk Kuyt. Dat vind ik jammer. Daar doe je Feyenoord en de spelers die het goed deden tekort mee. We zijn koploper en staan in de kwartfinale van beker. Het moet over Feyenoord gaan."

De band tussen Kuyt en Van Bronckhorst is nog steeds goed, zo verzekerde de aanvaller in gesprek met FOX Sports. "Ik heb me professioneel gedragen. Ik ben 36. Ik heb elke wedstrijd en elke training meegedaan. Soms moet een trainer keuzes maken, maar te allen tijde accepteer ik die. Ik respecteer de trainer. Ik voel ook het respect van de trainer, mijn teamgenoten en de fans. Dat is het allerbelangrijkste. Als je kampioen wil worden, heb je meer dan elf spelers nodig."

Lees meer over