Sport/Voetbal
2322240
Voetbal

RKC sluit deal met Feyenoord

Emil Hansson in actie namens Feyenoord.

Emil Hansson in actie namens Feyenoord.

Feyenoorder Emil Hansson voetbalt komend seizoen op huurbasis voor eerstedivisionist RKC Waalwijk.

Emil Hansson in actie namens Feyenoord.

Emil Hansson in actie namens Feyenoord.

De 20-jarige aanvaller uit Noorwegen heeft nog een contract tot de zomer van 2020 in de Kuip, waar hij amper aan spelen toekwam.

„Emil is een leergierige speler. Door hem dit seizoen te verhuren, kan hij zich verder ontwikkelen onder leiding van Fred Grim. In Waalwijk kan hij de benodigde speelminuten maken om verdere ervaring op te doen wat bij Feyenoord, gezien de vele concurrentie op zijn posities, lastig is”, aldus Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord.

„Emil is een zeer talentvolle speler die als aanvallende middenvelder kan spelen maar ook op de flanken uit de voeten kan”, aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC.

„Vanwege de stevige concurrentie bij Feyenoord 1 had Emil weinig uitzicht op speeltijd, maar ik ben er van overtuigd dat hij voor ons een absolute meerwaarde gaat zijn. We zijn blij dat hij gekozen heeft voor RKC Waalwijk en zich bij ons verder wil ontwikkelen.”

Hansson maakte in 2015 de overstap van SK Brann naar Feyenoord. Na een jaar in Feyenoord Onder 19 sloot hij in het seizoen 2016-2017 definitief aan bij de eerste selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst. Op 12 maart 2017 maakte hij in de thuiswedstrijd tegen AZ (5-2) zijn debuut in Feyenoord 1. Het afgelopen seizoen kwam Hansson slechts één keer in actie.