Sport/Autosport
2325156
Autosport

Verstappen: ‘Daar durf ik wel om te wedden’

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen houdt niet van een gokje in het casino, maar wil best een weddenschap afsluiten over welke auto het beste chassis heeft in de Formule 1. De Limburger weet zeker dat zijn team Red Bull Racing de zaakjes wat dat betreft het beste op orde heeft.

Max Verstappen

Max Verstappen

,,Daar heb ik wel vertrouwen in. En dat ik durf ook wel om te wedden”, aldus Verstappen in aanloop naar de Grand Prix van Duitsland op de Hockenheimring. ,,Op Silverstone verloren we 1,1 seconde op het rechte stuk, maar in de kwalificatie was de achterstand zeven tienden van een seconde. Dan weet je dus hoe goed de auto is.”

In Engeland werden Red Bull en Verstappen er dus opnieuw mee geconfronteerd hoe groot de motorische achterstand op Ferrari en Mercedes is. Even leek Red Bull met de Renault-krachtbron ook op dat front een aardige inhaalslag te hebben gemaakt, maar na de upgrades van de twee genoemde topteams is het verschil weer aanzienlijk.

,,Nog meer dan aan het begin van het seizoen. Dat is natuurlijk jammer”, zegt Verstappen, die eerder al erkende dat hij volgende week in Hongarije meer kansen ziet dan in Hockenheim. ,,Soms heb je een grotere kans dan andere keren. Maar ik had pas ook in Oostenrijk kunnen instappen met de gedachten dat het niks ging worden. Uiteindelijk won ik daar, omdat ik hard bleef werken en het beste eruit wilde halen. Dat probeer ik hier dus ook.”