Sport/Tour de France
2325844
Tour de France

Groenewegen wist dat hij zou stranden

Dylan Groenwegen ligt eruit.

Dylan Groenwegen ligt eruit.

Dylan Groenewegen probeerde het donderdag nog wel, maar de Nederlandse sprinter had te veel pijn om de zware bergenrit naar de Alpe d'Huez uit te rijden.

Dylan Groenwegen ligt eruit.

Dylan Groenwegen ligt eruit.

,,Ik houd me vast aan het goede gevoel. Dat ik twee ritten win, gebeurt niet elk jaar. Natuurlijk had ik graag ook in Parijs gewonnen en de Tour uitgefietst, maar dat zat er echt niet meer in'', aldus Groenewegen, die vrijdag en zaterdag de zevende en achtste rit op zijn naam schreef.

De Nederlandse sprinter van LottoNL-Jumbo ging zondag in de zware kasseienrit onderuit en hield daar kneuzingen in zijn linkerknie aan over. Woensdag finishte hij nog wel op tijd.

„Gisteravond zijn we tot laat bezig geweest om het lichaam een beetje in orde te krijgen. Vanochtend was de vraag: ga je starten of doe je het niet. Ik heb ervoor gekozen om dat wel te doen. Tegen beter weten in. Het lichaam wilde niet meewerken'', aldus Groenewegen, die vooral last heeft van zijn rug. ,,Door mijn pijnlijke knie ben ik wat gaan compenseren en is het in mijn rug geschoten. Die pijn houdt aan.''