2328925
Voetbal

AC Milan mag tóch Europa in

De spelers van AC Milan mogen toch Europa in

De spelers van AC Milan mogen toch Europa in

LAUSANNE - AC Milan mag komend seizoen toch Europees voetbal spelen.

De spelers van AC Milan mogen toch Europa in

De spelers van AC Milan mogen toch Europa in

De financiële controlecommissie van de Europese bond UEFA wilde de Italiaanse club uitsluiten van Europese wedstrijden omdat het de regels wat betreft Financial Fair Play (FFP) had overtreden. AC Milan vocht de straf met succes aan bij het internationaal sporttribunaal CAS.

CAS oordeelde vrijdag dat het inmiddels beter gaat met de financiële huishouding van de club en legt de zaak terug bij de UEFA om met een „beter passende straf te komen” voor de financiële overtredingen van Milan de laatste jaren.

Berlusconi

Het CAS bevestigt in zijn oordeel wel dat Milan de FFP niet heeft nageleefd. Het sporttribunaal wijst echter op de recente wisseling van eigenaren bij de club en is daarom van mening dat de UEFA opnieuw naar de situatie bij Milan moet kijken.

AC Milan gaf in de afgelopen drie jaar aanzienlijk meer geld uit dan dat het binnenhaalde. De voormalige Europese grootmacht kwam vorig jaar in Chinese handen. Een consortium onder leiding van zakenman Li Yonghong nam de club voor 740 miljoen euro over van Silvio Berlusconi. Vorige zomer werd voor bijna 200 miljoen euro aan nieuwe spelers aangetrokken en daar stonden slechts enkele tientallen miljoenen euro’s aan inkomsten tegenover.

Lening

Om alles te bekostigen leende Yonghong 300 miljoen euro van het Amerikaanse beleggingsfonds Elliot. Omdat de Chinese zakenman de lening niet op tijd terugbetaalde is Milan sinds kort in handen van Elliot. Het Amerikaanse beleggingsfonds wil 50 miljoen euro uittrekken om de financiën van de club op orde te brengen.

Milan eindigde afgelopen seizoen op de zesde plaats en pakte zo een ticket voor de Europa League.