Sport/Voetbal
2329943
Voetbal

Neymar kan lachen om imitatiefilmpjes

PARIJS - Neymar was op het WK één van de grootste gespreksonderwerpen, maar vaak niet om de juiste reden. De hele wereld lachte om zijn tuimelingen, waarbij de Braziliaan er maar al te vaak een schepje bovenop deed.

Erg vindt Neymar de talloze memes op internet naar eigen zeggen niet. „Ik zit daar niet mee in. Zelf heb ik er ook mee gelachen op mijn Instagram-pagina”, verwees hij tegen GloboSport naar een filmpje dat hij eerder deze week opnam met enkele kinderen. Daarbij deed hij de ’Neymar Challenge’: allemaal zich zo snel mogelijk laten vallen.

Toch kwam Neymar ook met een uitleg voor zijn vele valpartijen. Volgens hem worden er nu eenmaal veel overtredingen op hem gemaakt door zijn manier van spelen. „Richting tegenstanders dribbelen is mijn spel”, verdedigde hij zich. „Ik kan niet zeggen ’schatje, neem me niet kwalijk, maar laat mij eens scoren’.”

Hij vervolgt: „Maar vaak wil de verdediger me niet laten passeren en maakt hij een overtreding. Vind ik dat leuk? Nee, zulke dingen doen pijn. Na een wedstrijd loop ik vier tot vijf uur met ijs rond. Maar wie zoiets nooit meegemaakt heeft, zal het nooit begrijpen.”