Sport/Tour de France
2330708
Tour de France

Mollema baalt van herstel lichaam

VALENCE - Het ging vrijdag in de Tour de France nog moeizaam voor Bauke Mollema.

De Nederlandse wielrenner van Trek-Segafredo is nog niet hersteld van de verwondingen die hij zondag opliep bij een val in de zware kasseienrit naar Roubaix.

„Het gaat misschien iets beter, maar ik ben nog steeds niet 100 procent. Ik had het wel wat sneller willen zien verbeteren. Gelukkig was het vandaag best een makkelijke rit, lekker vlak”, aldus Mollema, die een groot deel van de etappe achterin het peloton bleef zitten.

In het slot van de etappe die eindigde in een massasprint deed de Groninger nog wel even wat kopwerk om zijn ploeggenoot John Degenkolb in een goede uitgangspositie te brengen. De Duitser finishte uiteindelijk als vierde. „Het was een mooi moment om de ploeg wat te helpen. Natuurlijk wil ik dat ik herstel. Een inspanning van een paar kilometer zal daar niet veel aan veranderen. De laatste paar kilometer ben ik weer naar achteren gegaan. Ik ga me echt niet werpen in de massasprint”, legde Mollema uit.

Mollema hoopt deze Tour op een dagzege. Zaterdag en zondag zijn etappes met mogelijkheden voor de Nederlander. „Dat zijn ritten waar het halve peloton mee wil zitten. Zaterdag moet ik eerst even aankijken of het wel zin heeft. Ik kan m’n rug in ieder geval wat beter bewegen. Hij zit minder vast en ik heb minder pijn. Ik kan nog niet zeggen dat ik alweer met plezier op de fiets zit”, aldus Mollema.