Sport/Tour de France
2330765
Tour de France

Tour de France rit 14: uitslag en standen

Omar Fraile wint de veertiende etappe.

Omar Fraile wint de veertiende etappe.

De veertiende etappe van de Tour de France is zaterdagmiddag een prooi geworden voor de Spanjaard Omar Fraile. Tom Dumoulin deed wat hij moest doen en kwam in een groepje met Geraint Thomas en Chris Froome over de streep.

Omar Fraile wint de veertiende etappe.

Omar Fraile wint de veertiende etappe.

De Fransman Julian Alaphilippe eindigde kort achter Fraile als tweede, net voor Stuyven. Tom-Jelte Slagter was de beste Nederlander: de renner van Dimension Data werd negentiende.

Bekijk hier de volledige uitslag van de veertiende etappe.

„Ik denk dat het voor de mannen met een punch als Sagan te lastig is, zeker als de klimmers zoals Nairo Quintana vol doortrekken”, zei Michael Boogerd voorafgaand aan de rit. „In deze fase van de Tour kan zo’n klimmetje wel een slagveld zorgen voor de klassementsrenners.” Boogerd dacht dan ook dat Tom Dumoulin zou moeten oppassen. „Voor Dumoulin is het misschien niet ideaal, maar als hij goed is, gaat hij niet veel tijd verliezen”, voorspelde de oud-renner.

En dat gebeurde ook niet. Dumoulin reed halverwege de klim even op achterstand, maar de kopman van Sunweb kon op tijd weer aansluiten bij rivalen Froome en geletruidrager Thomas. Primoz Roglic passeerde uiteindelijk als eerste van de favorieten de meet. Hij had een voorsprong van acht seconden op Froome, Dumoulin en Thomas. De Sloveense nummer 4 van het klassement verkleinde zijn achterstand op nummer 3 Dumoulin tot 34 seconden.

Bekijk hier de stand in het algemeen klassement van de Tour de France.

Vanuit vertrekplaats Saint-Paul-Trois-Châteaux ging het door de Ardèche, ook al heuvelachtig, waarna zich halfweg de cols aandienden: een van de vierde, een van de derde en twee van de tweede categorie.