Nieuws/Sport
233147
Sport

Hockeysters blijven zonder averij in World League

Charlotte Vega schoot met scherp.

Charlotte Vega schoot met scherp.

BRUSSEL - De Nederlandse hockeysters hebben dinsdag in Brussel de groepsfase van de halvefinaleronde van de World League zonder averij afgesloten. De ploeg van bondscoach Alyson Annan won ook de vierde en laatste poulewedstrijd zonder doelpunt te incasseren. Oranje was dinsdag met 5-0 te sterk voor Italië, de nummer zestien van de wereldranglijst. De Nederlandse treffers kwamen op naam van Charlotte Vega (twee), Marloes Keetels, Margot van Geffen en Maartje Krekelaar.

Charlotte Vega schoot met scherp.

Charlotte Vega schoot met scherp.

Oranje was vooraf al zeker van de eindzege in de poule na de overwinningen op Schotland (4-0), Zuid-Korea (9-0) en China (1-0). Woensdag is een rustdag in België. Donderdag staan de kwartinales op het programma. De tegenstander van Nederland is Spanje, dat als vierde eindigde in poule B.

De beste vier landen in Brussel kwalificeren zich in principe voor de HWL-finale, die aan het einde van dit jaar in Auckland in Nieuw-Zeeland wordt afgewerkt. Tijdens het toernooi in België zijn ook minimaal vijf tickets te verdienen voor het WK in 2018 in Engeland.

De EK hockey voor vrouwen en mannen zijn deze zomer in Amsterdam (18-27 augustus).