Sport/Autosport
2331553
Autosport

Vettel vreest: ’Bang dat het de laatste is...’

Verstappen: ’GP in Duitsland goed en logisch’

Max Verstappen

Max Verstappen

HOCKENHEIM - Als het aan toonaangevende Formule 1-coureurs ligt, rijden zij morgen niet voor de laatste keer een Grand Prix van Duitsland.

Max Verstappen

Max Verstappen

„Ik denk dat het altijd goed is om in Duitsland een Grand Prix te houden”, stelt Max Verstappen. „Alleen al vanwege de auto-industrie. Als je ziet hoeveel auto’s er uit Duitsland komen, is het heel logisch dat hier een race wordt georganiseerd.”

Boost

De huidige leider in de strijd om het wereldkampioenschap, Sebastian Vettel, vult aan: „Michael Schumacher heeft de Formule 1 een boost gegeven in Duitsland, zoals Max Verstappen dat nu doet in Nederland. Daar hebben wij als andere coureurs ook baat bij. Er zijn sindsdien nog veel coureurs uit ons land geweest, maar over het algemeen zijn Duitsers iets lastiger te enthousiasmeren. Ik ben bang dat dit voorlopig de laatste Grand Prix zal zijn. Erg jammer, want het is zonde om zo’n klassieke race te verliezen.”

Lees de hele reportage vanaf het circuit van Hockenheim in de premiumeditie van De Telegraaf/Telesport van zaterdag 21 juli.