Sport/Voetbal
233208441
Voetbal

Zinédine Zidane roemt Pep Guardiola voorafgaand aan clash tussen toptrainers

Zinédine Zidane

Zinédine Zidane

Aan de vooravond van de clash tussen giganten Real Madrid en Manchester City heeft Real-trainer Zinédine Zidane vol lof gesproken over de trainer van de tegenstander. „Ik vind Guardiola de beste trainer ter wereld, omdat hij het óveral heeft laten zien; eerst met FC Barcelona, daarna met Bayern en nu met City. Er zijn een hoop trainers, maar voor mij is hij de beste”, zei Zidane.

Zinédine Zidane

Zinédine Zidane

Toch hoopt Zidane (47) dat er niet te veel de nadruk wordt gelegd op de trainers. „De realiteit is dat Real Madrid tegen Manchester City speelt, niet Guardiola tegen Zidane”, aldus de trainer van Real. „Dit zijn de wedstrijden die de supporters willen zien. Ik weet niet of het een klassieker is, maar het is wel een geweldig affiche.”

Zidane kan niet beschikken over Eden Hazard, die blijft sukkelen met blessures. „Deze nieuwe blessure is niet alleen heel spijtig voor hem, maar voor heel de ploeg”, zei Zidane over de enkelblessure van de Belg. „We weten welke kwaliteiten hij heeft. Dit is een moeilijk moment voor Eden.”