Sport/Tour de France
2332769
Tour de France

Balende Slagter: ’Ik had op meer gehoopt’

Tom-Jelte Slagter

Tom-Jelte Slagter

MENDE - Tom-Jelte Slagter was zaterdag in de veertiende etappe van de Tour mee in de vroege ontsnapping, maar zag zijn jacht op de ritzege mislukken.

Tom-Jelte Slagter

Tom-Jelte Slagter

„Ik ben extreem leeg”, vertelde Slagter, negentiende op 2.25 van ritwinnaar Omar Fraile. „Ik had wel op iets meer gehoopt.” Op een kleine 60 kilometer voor de finish sloot hij met de Belg Jasper Stuyven aan bij de kort daarvoor ontsnapte Spanjaard Gorka Izagirre. Het drietal kwam echter niet tot een goede samenwerking, waarop Stuyven alleen verder ging op jacht naar de etappewinst. Ook de Belg haalde het niet.

Het probleem was voor de renner van Dimension Data het lange vlakke stuk richting slotklim in Mende. „Ik reed volle bak mee met Izagirre en Stuyven, maar merkte wel dat ik op die vlakke, winderige wegen iets minder was dan zij. Izagirre snapte dat niet zo goed en die zei: ’dan rijd ik ook wat minder mee’. Jammer.”

Frustrerend

Frustererend noemde Slagter de afloop: „Zo vaak krijg je niet zo’n kans of kom je in zo'n positie. Ik zou het graag nog eens overdoen. Maar het was op dat stuk te vlak voor mij. Jammer, want die finish lag me.”