Sport/Voetbal
2333096
Voetbal

’Na rust hebben we ballen getoond’

Alper Potuk van Fenerbahce aan de bal.

Alper Potuk van Fenerbahce aan de bal.

Feyenoord ontsnapte zaterdagavond in een oefenwedstrijd bij Fenerbahçe aan een smadelijke nederlaag. Na een snelle achterstand van 3-0 kwamen de Rotterdammers in de laatste drie minuten alsnog terug tot 3-3.

Alper Potuk van Fenerbahce aan de bal.

Alper Potuk van Fenerbahce aan de bal.

„Eigenlijk is die wedstrijd gespeeld binnen 15 minuten, dat is een heel vervelend en verkeerd signaal dat we afgaven”, aldus Jean-Paul van Gastel die de taken overnam van trainer Giovanni van Bronckhorst die vanwege familieomstandigheden ontbrak.

„We waren niet vast genoeg aan de bal en kregen geen druk op de bal, waardoor zij steeds een vrije man vonden. En dat resulteerde in drie tegengoals”, analyseerde de assistent-trainer van Feyenoord de eerste helft.

„In de tweede helft hebben we wat aanpassingen gedaan en leek of we wat mee lucht hadden. Uiteindelijk maken we nog drie goals. Het toont in ieder geval ballen. Daarover hebben we het ook gehad in de rust. Er zijn twee opties: of we laten het gebeuren of we proberen onze rug te rechten. Dat je dan uiteindelijk nog drie goals maakt is natuurlijk waanzinnig,” aldus een opgeluchte Van Gastel.