Sport/Voetbal
2333112
Voetbal

Beschuldigingen van hypocrisie laten Klopp koud

Liverpool manager Jürgen Klopp

Liverpool manager Jürgen Klopp

Manager Jurgen Klopp van Liverpool kan het niet schelen dat hij wordt beschuldigd van hypocrisie als het gaat om de enorme bedragen die de club neertelt voor nieuwe spelers.

Liverpool manager Jürgen Klopp

Liverpool manager Jürgen Klopp

Na de komst van Paul Pogba twee jaar geleden naar Manchester United voor 89 miljoen pond, zei Klopp dat hij het voetbal zou verlaten als zulke bedragen gemeengoed zouden worden.

Alisson

Met het aantrekken van doelman Alisson Becker van AS Roma voor bijna 67 miljoen pond, komt het bedrag dat Liverpool de afgelopen 12 maanden aan transfers heeft uitgeven op 250 miljoen pond. Alisson is overigens de duurste doelman uit de geschiedenis. In januari legde Klopp nog 75 miljoen neer voor verdediger Virgil van Dijk die van Southampton kwam.

„Het maakt ons niet uit wat de wereld om ons heen vindt’, aldus Klopp. „Net zoals Manchester het niet kon schelen wat ik toen vond.”

„Het is maar een mening van dit moment. Ben ik van gedachten veranderd? Ja, dat is waar. Maar het is beter van mening te veranderen dan er helemaal geen een te hebben.”