Sport/Tour de France
2333719
Tour de France

Dumoulin: ’Je weet het nooit in de Tour’

MILLAU - Tom Dumoulin verwacht niet dat de klassementsmannen elkaar zondag in de vijftiende etappe van de Tour de France zullen aanvallen.

„Het is de laatste dag voor de rustdag, ik hoop eigenlijk op een makkelijk dagje”, zei de Limburger van Sunweb, de nummer drie van het algemeen klassement, voor de start van de vijftiende etappe. Het is een rit van Millau naar Carcassonne.

Op 40 kilometer van de streep ligt de top van de Pic de Noire, na een klim van de eerste categorie. Het zou een plek kunnen zijn waar de toppers uit het klassement elkaar op de proef stellen. „Ik verwacht het niet, maar je weet het nooit in de Tour”, zei Dumoulin die zaterdag in de slotfase acht seconden moest toegeven op de Sloveen Primoz Roglic, de nummer vier van het klassement.

„In elke etappe liggen mogelijkheden”, erkende Dumoulin. „Maar ik kan me niet voorstellen dat iemand iets probeert 40 kilometer voor de finish. Daarna is er een afdaling en volgen vervolgens nog 20 vlakke kilometers.” Roglic, de coureur van LottoNL-Jumbo, lijkt steeds meer een tweede uitdager voor het Sky-koppel Geraint Thomas en Chris Froome. Dumoulin gelooft niet in een innige samenwerking met de Sloveen tegen de Britse overheersing. „Nee, we zijn hier allemaal om te proberen de Tour te winnen. Bovendien, het hangt allemaal af van de benen. Als je niet goed bent en Sky controleert hoef je sowieso niets te proberen.”