Nieuws/Sport
2334034
Sport

Superieure manchezege Herlings in GP Tsjechië

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

LOKET - Met grote overmacht heeft Jeffrey Herlings de eerste race van de MXGP van Tsjechië op het heuvelachtige circuit van Loket gewonnen.

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings

De 23-jarige KTM-coureur uit het Brabantse Oploo deed zijn bijnaam The Bullet alle eer aan. Als een kanonskogel vertrok hij uit het starthok om zijn grote concurrent Tony Cairoli al meteen in de eerste ronde te passeren. De Italiaan, die de kwalificatierace had gewonnen op zaterdag en na de start ook de holeshot won, zag nadien Herlings uit het zicht verdwijnen.

Geen moment kon de negenvoudig en regerend wereldkampioen Cairoli in de koningsklasse van de motorcross in het spoor van de Nederlander komen, die onbedreigd op zijn twintigste manchezege in dit seizoen afstoof. Sinds de drievoudig MX2-wereldkampioen vorig jaar naar de MXGP met 450cc-machines overstapte, was het voor de 23ste keer dat hij als winnaar van een manche werd afgevlagd. Indien Herlings ook de tweede manche op zijn naam schrijft wordt het zijn elfde grandprixoverwinning in 2018 zijn.

Op grote afstand van hem volgden KTM-rijder Cairoli en oud-wereldkampioen Tim Gajser en Clement Desalle. In de WK-stand liep koploper Herlings drie punten uit op zijn rivaal uit Italië, die tijdens de manche nog wel wat last had van een gehavende duim. De Nederlandse KTM-rijder Glenn Coldenhoff eindigde na een goede start nog net binnen de top tien als negende.

WK-stand: 1. Herlings 608, 2. Cairoli 581, 3. Desalle (Bel) Kawasaki 465, 4. Gajser (Slo) Honda 430.