Sport/Autosport
2334404
Autosport

Verstappen: ’Regen werkte tegen ons’

HOCKENHEIM - Max Verstappen is vaak content met regen tijdens een race, maar tijdens de GP van Duitsland kostte de regen hem waarschijnlijk een podiumplaats, zo vertelde de Nederlander.

„Je hoopt altijd dat het gaat regenen, maar nu werkte die tegen ons. Al had het voor het resultaat niet uitgemaakt. Zonder regen hadden we voor het podium kunnen vechten”, zei de nummer vier van de race op Hockenheim.

Vlak voordat het ging regenen was Verstappen overgestapt van ultrasofts op softs. Op het mometn dat het ging regenen, kozen Red Bull en Verstappen ervoor om intermediates onder de bolide van de Nederlander te plaatsen. Dat bleek niet de juiste keuze, waarna hij weer terugviel op ultrasofts.

Verstappen hoopte op een flinke hoosbui, maar die bleef uit. Tijdens zijn interview met Ziggo kwam het water wel met bakken naar beneden. „Ik had gehoopt op deze regen”, zei Verstappen met een glimlach.

Verstappen handhaafde zich in het kampioenschap op de zesde plaats met 105 punten. Hij heeft nog maar één punt minder dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo bij Red Bull, die tijdens de race uitviel met een kapotte auto.