Nieuws/Sport
2334494
Sport

Nederlander zet ook GP van Tsjechië naar zijn hand

Herlings blijft oppermachtig

Jeffrey Herlings in actie.

Jeffrey Herlings in actie.

LOKET - Door ook de tweede race in de koningsklasse MXGP met groot gemak te winnen heeft motorcrosser Jeffrey Herlings niet alleen de Grand Prix van Tsjechië op zijn conto geschreven, maar ook zijn koppositie in de WK-stand versterkt.

Jeffrey Herlings in actie.

Jeffrey Herlings in actie.

De Brabander van het KTM-fabrieksteam heeft nu een voorsprong van 30 punten op zijn concurrent en merkgenoot Tony Cairoli. De regerend wereldkampioen uit Italië moest op het heuvelachtige circuit van Loket in het westen van de Tsjechische republiek tweemaal genoegen nemen met de tweede plaats.

De tweede manche was een kopie van de vorige. Herlings dook weer in de eerste ronde onder Cairoli door en bleef daarna aan de leiding. De Italiaan die nog last heeft van twee kleine breukjes in zijn 'koppelingshand' als nawee van zijn harde val in de Indonesische ronde, bleef aanvankelijk dichter achter de Nederlander dan in race. Uiteindelijk boog hij.

De Sloveen Tim Gajser als ex-wereldkampioen in de MXGP reed opnieuw eenzaam naar de derde plaats en nam die positie ook in de daguitslag in. Herlings' streekgenoot Glenn Coldenhoff eindigde met zijn KTM als negende. De WK-leider boekte zijn elfde GP-zege van het seizoen dankzij zijn 21 manche-overwinning in een jaar waarin alleen hij in aanmerking voor de wereldtitel lijkt te komen.

WK-stand: 1. Herlings (Ned) KTM 633, 2. Cairoli (Ita) KTM 603, 3. Desalles (Bel) Kawasaki 479, 4. Gajser (Slo) Honda 450.