233454
Wielrennen

Ploeggenoot Mollema en Contador hoopt op B-staal

Positief geteste Tour-renner Cardoso ontkent alles

André Cardoso

André Cardoso

"Ik geloof in een schone sport en heb me altijd als een schone atleet gedragen", reageert Trek-Segafredo-renner André Cardoso op het nieuws van zijn positieve dopingtest in aanloop naar de Tour de France. "Ik realiseer me dat er hierdoor een donkere wolk boven mij, mijn sport, mijn team, mijn ploeggenoten en de staf hangt."

André Cardoso

André Cardoso

"Ik weet dat ik nu als schuldig word gezien, maar het belangrijk om duidelijk te maken dat ik kapot ben van het nieuws en dat ik nooit een verboden middel heb genomen", aldus Cardoso. "Ik heb tijdens mijn carrière de pijnlijke gevolgen van dopinggebruik gezien en zou daar nooit deel van willen uitmaken. Ik heb altijd een constructieve bijdrage aan deze sport en aan de jonge renners willen leveren."

Cardoso heeft een test van zijn B-staal aangevraagd. "Ik hoop vurig dat die negatief terugkomt en mijn naam wordt gezuiverd.  Ik hoop dat de mensen die me kennen me geloven als ik zeg dat ik onschuldig ben. En dat mijn collega's en wielerfans mij niet te snel zullen beoordelen in deze moeilijke periode."

Cardoso werd positief bevonden op EPO en direct geschorst door zijn ploeg, waardoor de Portugees zijn debuut in de Tour de France zal missen.