Nieuws/Sport
2334702
Sport

Samuel wint van Schippers: ’Dit is crazy’

Jamile Samuel op archiefbeeld.

Jamile Samuel op archiefbeeld.

Jamile Samuel beleefde een topweekeinde bij de Diamond League in Londen.

Jamile Samuel op archiefbeeld.

Jamile Samuel op archiefbeeld.

De Amsterdamse liep op de 200 meter een dik persoonlijk record én versloeg wereldkampioene Dafne Schippers. De dag ervoor benaderde ze met 11,14 haar persoonlijk record op de 100 meter. ,,Wauw. Dit is crazy'', schreeuwde ze het uit bij de NOS nadat ze haar tijd van 22,37 zag op het scorebord.

Samuel startte in de buitenste baan negen. ,,Ik dacht dat de binnenbaan mijn baan was. Dat vind ik lekker, want dan kan je naar anderen toe lopen. Nu dacht ik maar één ding; die bocht gewoon vol, vol, vol gaan. Ik wist dat ik dit kon, maar dit wil ik vaker voelen. Ik wil straks bij de EK in Berlijn nog sterker zijn en het waarmaken'', zei Samuel, die als zesde eindigde in de race, vóór Schippers.

De tweevoudig wereldkampioene verkrampte in de laatste meters en werd zevende in 22,42. Samuel had zich niet op haar wereldberoemde landgenote gericht. ,,Ik zit in een veld met alleen maar snelle dames, het zou dom als ik me alleen op Dafne zou focussen. Ik heb een topweekend, niemand verwachtte dit van mij.''