Nieuws/Sport
2335418
Sport

Basisplaats Tadic onwaarschijnlijk

Ziyech en Schöne op tijd fit voor Sturm Graz

Hakim Ziyech Stadion een oefenduel tegen RSC Anderlecht.

Hakim Ziyech Stadion een oefenduel tegen RSC Anderlecht.

AMSTERDAM - Hakim Ziyech en Lasse Schöne zijn overmorgen – als ze de laatste trainingen zonder kleerscheuren doorkomen – inzetbaar tegen Sturm Graz. Het tweetal liet het oefenduel van Ajax met Wolverhampton Wanderers donderdag aan zich voorbijgaan, maar hervatte de groepstraining een dag later alweer.

Hakim Ziyech Stadion een oefenduel tegen RSC Anderlecht.

Hakim Ziyech Stadion een oefenduel tegen RSC Anderlecht.

De heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League komt, zoals het er nu naar uitziet, iets te vroeg voor Dusan Tadic. De miljoenenaankoop trainde gisteren in afwachting van zijn werkvergunning voor zichzelf. Nu het papierwerk in orde is, staat hij vandaag voor het eerst met zijn nieuwe ploeggenoten op het veld.

Erik ten Hag wikt en weegt. Maar een basisplaats voor Tadic lijkt na een vakantie van twee weken een te groot risico. Daarnaast kan de Serviër in de volle Johan Cruijff ArenA iets teweegbrengen als hij als invaller in het veld komt.

Ook achter de naam van Daley Blind staat nog een groot vraagteken. „Hij is een maand later begonnen met trainen dan de spelers van Ajax”, zei Ten Hag tijdens het trainingskamp in Engeland. Blind bracht als invaller tegen de Wolves rust in het spel van Ajax, maar oogde logischerwijs nog niet topfit. Speelt Blind niet vanaf de eerste minuut dan is Frenkie de Jong (links) centraal achterin zijn logische vervanger.

De Jong, die eind februari een vervelende enkelblessure opliep, maar weer helemaal fit is, had in het oefenduel met Anderlecht zichtbaar last van het gebrek aan wedstrijdritme. Tegen Wolverhampton speelde hij in de 45 minuten die hem werden gegund opbouwend uitstekend.