Sport/Tour de France
2335444
Tour de France

Wout van Aert mogelijk eerder naar Jumbo

Wout Van Aert

Wout Van Aert

De kans dat Wout van Aert volgend jaar al voor de nieuwe Jumbo-formatie (opvolger van LottoNL-Jumbo) uitkomt, is groter geworden. De Belgische klassiekerspecialist heeft inmiddels al een contract getekend dat hem van 2020 tot en met 2022 aan de Nederlandse ploeg verbindt.

Wout Van Aert

Wout Van Aert

Volgend seizoen zou Van Aert in principe zijn contract bij het Pro-Continentale Willems Verandas-Crelan uitdienen. Meerdere bronnen bevestigen inmiddels echter dat de hoofdsponsor, met wie het sponsorcontract eind dit jaar afloopt, aan het team heeft laten weten de verbintenis niet te zullen verlengen. Daardoor is de toekomst van het team hoogst onzeker.

Richard Plugge, teammanager van Lotto-Jumbo, heeft eerder al aangegeven dat de ploeg in staat is om Wout van Aert ook in 2019 reeds over te nemen. Er is budget om de drievoudig wereldkampioen veldrijden dan al te contracteren.

Ook voor de KNWU is het belangrijk om te weten of de Veranda Willems-Crelan ploeg volgend jaar doorgaat. Michiel Elijzen is de eerste kandidaat van de wielerunie om het bondscoachschap bij de profs en vrouwen vanaf 2019 over te nemen. Hij is momenteel nog in dienst bij de Belgische ploeg van Van Aert.