Sport/Voetbal
2338809
Voetbal

Sturm Graz komt te vroeg voor Tadic

Dusan Tadic tijdens het WK.

Dusan Tadic tijdens het WK.

De kans is klein dat Dusan Tadic woensdag aan de aftrap verschijnt als Ajax de lange weg richting de groepsfase van de Champions League opent met een thuiswedstrijd tegen Sturm Graz in de tweede voorronde.

Dusan Tadic tijdens het WK.

Dusan Tadic tijdens het WK.

,,Ik heb drie weken vakantie gehad", zei de Serviër na zijn eerste training in Amsterdam. ,,Ik had dat nodig. Ik was moe en leeg na een seizoen zonder winterstop en een WK. Ik ben nu 50 procent, maar zal er staan als de coach mij nodig heeft."

De kans op voetballen in de Champions League was voor Tadic een belangrijke reden om Southampton en de Premier League te verlaten voor Ajax. ,,Ik heb alleen nog maar in de Europa League gespeeld. Champions League spelen, kampioen worden en jonge spelers beter maken. Dat zijn hier mijn doelen", weet de aanvaller die enige verbazing wekte met een terugkeer naar de eredivisie.

De 29-jarige Tadic beseft dat de tegenstanders van Ajax in de competitie van ander kaliber zijn dan Manchester City, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur en Arsenal. ,,Ik had verschillende opties en hoefde ook niet weg bij Southampton", vertelt de oud-speler van FC Groningen en FC Twente. ,,Maar Ajax heeft mij het juiste gevoel gegeven.”