Nieuws/Sport
2339998
Sport

Moeiteloos naar laatste vier op EK

Waterpolosters niet kopje onder

Bondscoach Arno Havenga

Bondscoach Arno Havenga

BARCELONA - De Nederlandse waterpolosters hebben moeiteloos de halve finales bereikt bij de Europese titelstrijd in Barcelona.

Bondscoach Arno Havenga

Bondscoach Arno Havenga

In de kwartfinale haalde de ploeg van bondscoach Arno Havenga hard uit tegen Duitsland. Oranje won met 22-2 (6-0 8-0 3-1 5-1).

Nederland stuit in de halve finale op Hongarije. De jonge Hongaarse ploeg schakelde na een thriller met 10-9 Italië uit, de olympisch finalist van Rio 2016. De halve finale wordt woensdag om 17.00 uur gespeeld. De andere halve finale gaat tussen Griekenland en de winnaar van het duel tussen Spanje en Frankrijk. Griekenland versloeg Rusland met strafworpen.

Makkie

Doordat de waterpolosters na de zege op Griekenland als eerste waren geëindigd in de groep, wachtte er in de kwartfinale een gemakkelijker tegenstander. De Duitse waterpolosters kwamen er inderdaad niet aan te pas en keken al snel tegen een grote achterstand aan. Oranje ging met 14-0 de rust in en pas op 15-0 in het derde kwart wist Duitsland te scoren.

Maud Megens was bij Nederland topscorer met zes treffers. Rozanne Voorvelt was vier keer trefzeker. Bente Rogge en Sabrina van der Sloot scoorden ieder drie keer. De andere Nederlandse treffers kwamen op naam van Nomi Stomphorst (2), Dagmar Genee, Kitty-Lynn Joustra, Ilse Koolhaas en Brigitte Sleeking. Sophia Eggert scoorde twee keer namens Duitsland.