Nieuws/Sport
2340127
Sport

Jeugdinternational gaat crowdfunden voor stage in Vancouver

Tobie Tjin-A-Ton: Noord-Amerikaans profavontuur lonkt

Tobie Tjin-A-Ton: „Het is mijn grote droom om in Canada of in Amerika prof te worden.”

Tobie Tjin-A-Ton: „Het is mijn grote droom om in Canada of in Amerika prof te worden.”

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat ijshockeyer Tobie Tjin-A-Ton (19) uit Maarssen.

Tobie Tjin-A-Ton: „Het is mijn grote droom om in Canada of in Amerika prof te worden.”

Tobie Tjin-A-Ton: „Het is mijn grote droom om in Canada of in Amerika prof te worden.”

Als driejarige krabbelde Tobie Tjin-A-Ton al op zijn ijshockeyschaatsjes in het rond. Dat kon haast niet anders in een familie die idolaat is van die sport. Zijn oom Tonny Collard is één van de beste ijshockeyers die Nederland heeft voortgebracht.

Diens neef speelt nu voor Eredivisie-club Unis Flyers in Heerenveen. „En ik kom uit voor Jong Oranje”, aldus het ijshockeytalent dat een opleiding commerciële economie volgt aan de Johan Cruyff Academy.

Er is nog een goede verklaring waarom ijshockey Tjin-A-Ton met de paplepel is ingegoten. Zijn Canadese roots. Zijn moeder komt uit het land, waar ijshockey volkssport nummer 1 is. Tjin-A-Ton heeft behalve de Nederlandse ook de Canadese nationaliteit. „Het is mijn grote droom om daar of in Amerika prof te worden.”

Hij wacht niet af tot er een Amerikaanse of Canadese club bij hem aanklopt, want hij is inventief bezig om reclame voor zichzelf te maken. „Ik heb diverse prof-organisaties in Canada en Amerika gemaild. Ook heb ik filmpjes van mezelf op YouTube gezet. Naar aanleiding van die clipjes hebben tot mijn verbazing diverse clubs gereageerd.”

Bijna twee maanden geleden is Tobie in Vancouver geweest voor een stage (try-out) bij een ’juniorclub’, het voorportaal van de prof-organisaties in de NHL. „Ze willen me nog een keer aan het werk zien. Daar zit het probleem. Ik moet mijn verblijf en de vliegtickets zelf betalen. Dat kost me zo’n 1900 euro en dat geld heb ik niet. Ik hoop dat anderen me willen steunen om mijn droom waar te maken. Wie 300 euro of meer doneert, help ik als tegenprestatie desgewenst op gebied van marketing.”

Ga om Tobie Tjin-A-Ton te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul dan zijn naam in het zoekveld in.

Doneer en win

Met uw donatie aan Tobie Tjin-A-Ton maakt u kans op één van de vele prijzen uit het prijzenpakket. Zoals een arrangement bij Van der Valk Hotel in Sneek, inclusief twee overnachtingen, twee viergangendiners, ontbijtbuffet en een dag fietshuur. Kijk voor het Telesport prijzenoverzicht ook op talentboek.nl.