Sport/Voetbal
2340144
Voetbal

Tadic: ’Ik wilde altijd Cruijff zijn’

Dusan Tadic

Dusan Tadic

Bij de verrassende keuze van Dusan Tadic voor een terugkeer naar de Eredivisie speelde het een grote rol dat hij fan is van Ajax. „Het is wereldwijd een toptien-club, iedereen kent Ajax”, zegt de Serviër. „Als je ziet wie hier allemaal hebben gespeeld, dan krijg je kippenvel.”

Dusan Tadic

Dusan Tadic

Van jongs af aan keek Tadic in het voormalige Joegoslavië de wedstrijden van zijn nieuwe werkgever. „Hoewel ik hem nooit live heb zien spelen, was Johan Cruijff mijn favoriet. Alle ouderen vertelden me wat een geweldige speler hij was geweest. Dus heb ik veel filmpjes van hem opgezocht. Ik wilde altijd Cruijff zijn. En als ik FIFA18 speel op de PlayStation is Cruijff – als een van de legendes – mijn aanvoerder.”

„Niet veel mensen geloofden dat ik uit de Premier League naar Ajax zou komen”, vervolgt Tadic. „Maar ik wil Marc Overmars, Erik ten Hag, Alfred Schreuder en Henk Veldmate bedanken dat ze dat mogelijk hebben gemaakt. Zij zijn de belangrijkste personen waarom ik naar Ajax ben gegaan. Ze hebben er alles aan gedaan en hebben dezelfde ideeën en doelen als ik. Ik wil titels winnen en Champions League spelen. Bij Southampton kon ik voor twee jaar bijtekenen en er waren heel veel clubs die me wilden. Maar ik heb mijn hart, mijn gevoel gevolgd.”