Sport/Voetbal
2340158
Voetbal

Tadic: ’Ik vecht mee als het nodig is’

Zijn hart zegt ’ja’, maar zijn verstand zegt ’nee’. Het liefst was Dusan Tadic morgen in de tweede voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz aan de aftrap verschenen.

„De verwachtingen zijn hooggespannen, maar het is niet verstandig om te starten. Normaal heb ik een maand om me voor te bereiden, nu twee dagen”, aldus de aanwinst van de Amsterdammers, die wel als invaller in actie kan komen. „Ik vecht mee als het nodig is. Het is voor de club een heel belangrijke wedstrijd. Gelukkig heb ik van nature een goede fitheid. Daardoor zit ik nu op vijftig procent. Ik heb drie weken vakantie gehad na een seizoen waarin ik met Southampton en de nationale ploeg meer dan vijftig wedstrijden heb gespeeld”, zegt Tadic.

„Op vakantie heb ik niet veel gedaan. Ik was moe en emotioneel leeg. De eerste vijf dagen wilde ik niet bewegen. De Premier League is een zware competitie, omdat je geen winterstop hebt. En daarna ben ik in één keer doorgegaan naar het trainingskamp van Servië en het WK. Ik had écht rust nodig, al heb ik wel drie of vier dagen iets voor mezelf gedaan. De batterij is opgeladen, want de laatste week miste ik de trainingen al.”

Klik hieronder voor het volledige verhaal met Dusan Tadic