Sport/Tour de France
2340191
Tour de France

Groenetruidrager altijd in de weer met jonge fans

Sagan anders door ’slecht voorbeeld’ Armstrong

Peter Sagan met jonge fans

Peter Sagan met jonge fans

Het is opvallend: voor elke rit in de Tour de France maakt Peter Sagan tijd voor de fans: hij geeft zo veel mogelijk handtekeningen en selfies, zeker aan jonge fans. En dat komt onder andere door Lance Armstrong.

Peter Sagan met jonge fans

Peter Sagan met jonge fans

Sagan was te gast aan de tafel bij het Belgische wielerprogramma Vive le Vélo. En daar wilden ze weleens weten waarom hij telkens zo veel moeite doet om zo veel mogelijk (jonge) fans te tegemoet te komen.

„Omdat ik nog weet hoe het was toen ik nog een kind was. Ik doe het vooral voor de kinderen”, vertelde de wereldkampioen openhartig. „Toen ik jong was kwam ik eens naar de Tour om vooraf wat wedstrijdjes te rijden bij de junioren. Achteraf mochten we als verrassing naar de proloog gaan kijken met toppers als Cancellara, Armstrong, Ullrich,...”

Hij vervolgt: „Achteraf wachtte ik op Lance Armstrong die een interview aan het geven was maar hij liep om me heen. Ik keek naar hem op. Ik was niet ontgoocheld, want ik wilde geen handtekening maar was al bij om hem te zien. Maar als kinderen me nu roepen voor een handtekening, wil ik hen iets geven.”