Nieuws/Sport
234235347
Sport

Geen operatie Estavana Polman, maar deelname Olympische Spelen onzeker

Estavana Polman (l)

Estavana Polman (l)

Estavana Polman heeft een nieuwe blessure opgelopen aan haar rechterkruisband en meniscus, maar hoeft voorlopig niet geopereerd te worden. Dat is uit onderzoek gebleken. Er wordt per week bekeken hoe haar herstel vordert, maar of ze de Olympische Spelen haalt, is hoogst onzeker.

Estavana Polman (l)

Estavana Polman (l)

De 28-jarige handbalvedette viel dinsdag tijdens de play-offs voor het Deense kampioenschap tegen Odense uit. De speelster van Team Esbjerg stortte ter aarde en moest van het veld gedragen worden.

In juli vorig jaar scheurde Polman de kruisband in haar rechterknie af, waarna ze maandenlang revalideerde. De opbouwster keerde een maand geleden terug in Oranje tijdens een drielandentoernooi in Kroatië.

Polman miste door haar kruisbandblessure het laatste EK handbal, waar Nederland als zesde eindigde. Dat was voor het eerst sinds 2015 dat de handbalsters tijdens een WK of EK geen medaille behaalden. Al die andere keren was Polman wel van de partij. In 2019 werd het goudhaantje uitgeroepen tot beste speelster van het wereldkampioenschap, waar Oranje op sensationele wijze goud pakte.