Sport/Voetbal
2342911
Voetbal

Belgen nemen het op tegen Messi en Ronaldo

Wiegman maakt kans op titelprolongatie

Sarina Wiegman

Sarina Wiegman

De FIFA heeft Sarina Wiegman genomineerd voor de beste coach bij het vrouwenvoetbal van het seizoen 2017-2018. Klik HIER om te stemmen.

Sarina Wiegman

Sarina Wiegman

De bondscoach van de Nederlandse voetbalsters heeft concurrentie van onder anderen de Fransman Reynald Pedros die het Olympique Lyon van Shanice van de Sanden naar de Champions League-titel leidde. De twee coaches staan op een lijst van tien kandidaten.

Geen Martens

De FIFA heeft ook de kandidaten voor de beste voetbalster, voetballer en coach (mannen) bekendgemaakt. Lieke Martens zit daar niet bij. De aanvalster van FC Barcelona en Oranje werd vorig jaar nog uitgeroepen tot de beste voetbalster van Europa en de wereld.

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi staan op de shortlist van beste voetballer. Ook Mohammed Salah, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann en Luca Modric maken kans op de ereprijs.

Zidane versus Deschamps

Bij de beste coach in het mannenvoetbal lijkt de strijd te gaan tussen twee Fransen: Zinedine Zidane (Champions League-winnaar met Real Madrid) en Didier Deschamps, die Frankrijk naar de wereldtitel leidde.