Sport/Tour de France
2344839
Tour de France

’Het was niet zo héél diep, ik denk zo'n 4 meter’

Gilbert reageert laconiek op doodsmak

Philippe Gilbert wordt uit het ravijn getild.

Philippe Gilbert wordt uit het ravijn getild.

Philippe Gilbert maakte dinsdag tijdens de zestiende etappe van de Tour de France een doodsmak, maar klom vervolgens gewoon weer op de fiets. Na afloop reageerde de Belg laconiek op zijn crash in de afdaling van de Portet d’Aspet. Wel zal hij in de zeventiende etappe niet meer van start gaan door een pijnlijke knie.

Philippe Gilbert wordt uit het ravijn getild.

Philippe Gilbert wordt uit het ravijn getild.

„Dat hebben we dan ook weer eens meegemaakt. Het was niet zo héél diep, ik denk zo’n vier meter”, aldus de coureur van QuickStep-Floors, die onderuit ging in dezelfde afzink als waar Fabio Casartelli in 1995 het leven liet.

Gilbert maakte deel uit van de kopgroep toen hij viel, maar finishte uiteindelijk op ruim een half uur van ritwinnaar Julian Alaphilippe. „Toen ik daar lag, dacht ik: ik heb alles gebroken. Ik durfde eerst niet te bewegen. Dat was schrikken.”

Gilbert, die na afloop de prijs voor de strijdlust kreeg, werd door een motard weer op de fiets geholpen. „Ik heb gewacht, maar ze waren er gelukkig vrij snel bij.”

De renner van Quick-Step ondergaat nu in een ziekenhuis een mri-scan. Hij liet weten niet op de betreffende knie te kunnen steunen. „Mijn Tour is voorbij”, zo luidde zijn reactie.