Sport/Voetbal
2344842
Voetbal

Feyenoord gekleed door Oger; Van Persie populair bij kids

Spelers en staf van Feyenoord presenteerden zich vanmiddag op het nieuwe trainingscomplex 1908 voor het eerst in het nieuwe pak voor komend seizoen.

De Rotterdammers worden net als voorgaande jaren aangekleed door Oger. Spelers hoeven voor het tweede jaar op rij niet te stoeien met hun das na de wedstrijd, omdat er is gekozen voor een trendy sneaker suit. Met een polo in plaats van een overhemd, afgemaakt met strakke sneakers daaronder. Coach Giovanni van Bronckhorst en zijn staf komen in het nieuwe seizoen wél voor de dag met een overhemd, das en nette schoenen.

In temperaturen van 29 graden ontwikkelden de zweetpareltjes zich langzaamaan op de voorhoofden van de spelers, maar het pak vinden ze prachtig. ,,Iedereen ziet er weer goed uit’’, lacht Jan-Arie van der Heijden. ,,Het geeft een stuk uitstraling, we krijgen altijd kwaliteitspakken van Oger. De ene keer wat losser, de andere keer wat strakker. Altijd goed met de mode mee. Of ik daar zelf iets mee heb? Zeker, ik probeer er altijd netjes uit te zien. Maar zeker met dit weer doe ik naar de training vaak gewoon een trainingsbroek aan.’’

Robin van Persie bleek de meest populaire speler van Feyenoord en een groot voorbeeld voor de voetballende jeugd. Bij de presentatie waren ook zeven kinderen van het winnende team uit de Feyenoord Street League aanwezig. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs in Rotterdam spelen op initiatief van Feyenoord mee met straatvoetbalcompetities en verrichten maatschappelijke activiteiten. Toen zij met de selectie op de foto mochten en de eerste die langsliep een ‘boks’ kreeg van Van Persie, ploften ze allemaal gretig neer voor de 34-jarige aanvaller, die bijna helemaal rechts op de foto stond.

Jean-Paul Boëtius ontbrak om disciplinaire redenen bij het fotomoment. Jordy Clasie krijgt een pak aangemeten wanneer hij zich meldt bij Feyenoord.