Nieuws/Sport
2345873
Sport

Bergwijn: ’Het is aan PSV, niet aan mij’

Steven Bergwijn: „Als PSV mij niet wil laten gaan, is het niet aan mij.”

Steven Bergwijn: „Als PSV mij niet wil laten gaan, is het niet aan mij.”

UDEN - PSV heeft op Steven Bergwijn het etiket ’niet te koop’ geplakt. Het Franse Girondins Bordeaux heeft zich gemeld voor de aanvaller, maar de landskampioen is geenszins van plan om naast Santiago Arias nog andere belangrijke krachten te verkopen.

Steven Bergwijn: „Als PSV mij niet wil laten gaan, is het niet aan mij.”

Steven Bergwijn: „Als PSV mij niet wil laten gaan, is het niet aan mij.”

Bronnen rond Bordeaux, afgelopen seizoen zesde in de Ligue 1, melden dat de club een bod heeft neergelegd en daarmee het eigen transferrecord (13,5 miljoen) wil verbreken. PSV, dat de interesse ook bevestigt, heeft tijdens die verleidingsmanoeuvre echter direct hard to get gespeeld en aangegeven dat er niet te praten valt over een transfer. PSV heeft eerder ook laten doorschemeren minstens twintig miljoen euro te verlangen, als het überhaupt tot een transfer komt.

Bergwijn (20) staat nog drie jaar onder contract bij PSV. De kans bestaat dat hij, in navolging tot de ’spoedoperaties’ Luuk de Jong en Jeroen Zoet, zijn verbintenis op termijn zal kunnen opwaarderen en verlengen. Bordeaux is al tijden gecharmeerd van de buitenspeler en de Fransen hebben na de veelbesproken verkoop van Malcom aan FC Barcelona ook miljoenen te besteden, maar het past niet in het beleid van de club uit de wijnstreek om bedragen als twintig miljoen neer te tellen voor een speler.

Bergwijn maakt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een zeer gedreven indruk. Alleen zijn bovenbenen als staalkabels spreken al tot de verbeelding. Bergwijn investeerde in de vakantie in de gym nog meer in zijn lichaam. „Ik ben fit, ja”, lachte hij na de 4-0 oefenzege op het Griekse Olympiakos. Over de interesse van Bordeaux en andere clubs kon hij duidelijk zijn. „Als PSV mij niet wil laten gaan, is het niet aan mij.”

Ook Mark van Bommel verwacht dat Bergwijn gewoon blijft. „Wij willen hem niet verkopen”, bevestigt de trainer, die momenteel alleen uitgaat van een vertrek van Santiago Arias. De rechtsback staat in de nadrukkelijke belangstelling van Napoli en heeft ook toestemming gekregen om met de Italianen te praten, maar er zitten meer clubs op het vinkentouw.

Tegen Olympiakos werden de contouren van het nieuwe PSV steeds meer zichtbaar. Gaston Pereiro maakte als nummer tien opnieuw een uitstekende indruk.

PSV-Olympiakos (Gri) 4-0. 68. De Jong 1-0, 71. De Jong 2-0, 76. Schwaab 3-0, 79. Malen 4-0.