Sport/Voetbal
2348196
Voetbal

Middenvelder kan zondag al minuten maken

Clasie heeft goed nieuws voor fans Feyenoord

Jordy Clasie keert terug in De Kuip.

Jordy Clasie keert terug in De Kuip.

Jordy Clasie (27) is woensdag teruggekeerd in De Kuip. Als het aan de middenvelder ligt, maakt hij zo snel mogelijk weer zijn eerste minuten voor Feyenoord.

Jordy Clasie keert terug in De Kuip.

Jordy Clasie keert terug in De Kuip.

Het liefst wordt hij binnen vier dagen al op het veld herenigd met de eigen aanhang. „Mijn gevoel is dat ik zondag tegen Levante sowieso al minuten kan maken”, zegt Clasie over het laatste serieuze oefenduel van de Rotterdammers in aanloop naar het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

„Daarna heb ik een week om mezelf goed voor te bereiden en fitter te maken. Maar over hoe dat er allemaal gaat uitzien, daar heb ik nog een gesprek met de trainer over. Ik voel me goed en heb in de voorbereiding ook minuten gemaakt met Southampton. Ik wil snel mijn ritme terugkrijgen.”

Eerste prijs

Clasie hoopt binnen een week zijn eerste prijs te pakken in het eerste elftal van Feyenoord. „Zeker weten, dan krijg ik die opmerkingen ook niet meer dat er in de drie jaar na mijn vertrek wel zoveel zijn gewonnen”, grijnst de middenvelder. „Hoe ik daarnaar heb gekeken? Als een blije supporter.”

Met het hart

Voor de man die als vervanger van Karim El Ahmadi voor een jaar wordt gehuurd van Southampton, stond een terugkeer naar Feyenoord met stip op één. „Ik kon naar andere landen en meerdere clubs toe, maar alles op een rijtje zettend werd de conclusie om met het hart te kiezen voor een terugkeer naar Nederland”, vertelt Clasie.