Sport/Voetbal
2349891
Voetbal

UEFA pakt Olympique Marseille hard aan

NYON - De Europese voetbalbond UEFA heeft Olympique Marseille hard aangepakt voor wangedrag van zijn supporters, onder meer in de finale van de Europa League tegen Atlético Madrid.

De Franse club wordt zelfs voor een seizoen uitgesloten van Europees bekervoetbal als de fans zich blijven misdragen. Die straf is vooralsnog voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Het betekent dat Marseille komend seizoen gewoon mag uitkomen in de Europa League, maar de eerstkomende thuiswedstrijd moet de club wel zonder publiek spelen. De daaropvolgende thuiswedstrijd zijn supporters wel weer welkom, maar moet de club wel de tribunes waar de harde kern doorgaans zit, gesloten houden.

Voorts legt de UEFA Olympique Marseille een boete op van 100.000 euro en wordt de club verplicht de schade te vergoeden die door de aanhang is aangericht in het stadion van Lyon, waar op 16 mei de finale van de Europa League werd afgewerkt. Marseille verloor de finale met 3-0 van Atlético.

Björn Kuipers, de scheidsrechter die de finale floot, kon niet op tijd aan de wedstrijd beginnen omdat fans van Olympique Marseille vuurwerk afstaken. Ook richtten supporters vernielingen aan in het stadion.