Sport/Voetbal
2350808
Voetbal

Brazilië laat bondscoach wél zitten

Bondscoach Tite blijft op zijn plek bij Brazilië.

Bondscoach Tite blijft op zijn plek bij Brazilië.

RIO DE JANEIRO - De Braziliaanse voetbalbond houdt vertrouwen in Tite.

Bondscoach Tite blijft op zijn plek bij Brazilië.

Bondscoach Tite blijft op zijn plek bij Brazilië.

Ondanks de vroegtijdige uitschakeling op het WK in Rusland, is het contract met de bondscoach met vierenhalf jaar verlengd. Dat betekent dat Tite normaal gesproken ook eindverantwoordelijke is van de Braziliaanse voetballers tijdens het volgende WK van 2022 in Qatar.

„We investeren in een langetermijnproject en willen dat deze staf zesenhalf jaar lang de leiding heeft over de nationale voetbalploeg. We geloven dat we met dit beleid uiteindelijk de resultaten behalen die we graag willen”, aldus Rogerio Caboclo, technisch directeur van de Braziliaanse voetbalbond CBF.

België te sterk

Brazilië is vijfvoudig wereldkampioen. De Zuid-Amerikanen behaalden in 2002 voor het laatst de mondiale titel. Bij het WK in Rusland was België in de kwartfinale met 2-1 te sterk. Tite volgde in juni 2016 Dunga op als bondscoach van de Brazilianen. De voormalige trainer van Corinthians zette in de WK-kwalificatie een reeks neer van negen achtereenvolgende zeges. Brazilië plaatste zich, na gastland Rusland, als eerste voor het WK.

„De CBF geeft ons de voorwaarden om de komende jaren als eenheid door te gaan op de ingeslagen weg. Het is een grote uitdaging en we kijken uit naar de komende toernooien”, zei Tite in een reactie.

Sampaoli de laan uit

Argentinië, voorafgaand aan het WK net als Brazilië eveneens een favoriet voor de wereldtitel, nam wel afscheid van de bondscoach. De Argentijnen vlogen er in de achtste finale uit tegen de latere wereldkampioen Frankrijk en dat kostte trainer Jorge Sampaoli zijn baan.