Sport/Voetbal
2351635
Voetbal

’Jahanbakhsh heeft voor 200% met zijn hart gekozen’

Alireza Jahanbakhsh is blij met zijn keuze voor Brighton.

Alireza Jahanbakhsh is blij met zijn keuze voor Brighton.

AMSTERDAM - Leicester City mengde zich er op het allerlaatste moment tussen met een nóg hoger bod, maar Alireza Jahanbakhsh was niet van zijn stuk te brengen. „Hij heeft voor 200% met zijn hart gekozen”, verzekert zijn manager Amir Hashemi vlak voor de eerste training van Jahanbakhsh bij Brighton & Hove Albion.

Alireza Jahanbakhsh is blij met zijn keuze voor Brighton.

Alireza Jahanbakhsh is blij met zijn keuze voor Brighton.

De 24-jarige vleugelspits wilde koste wat kost naar de Engelse Premier League-club waar ook de Nederlanders Davy Pröpper en Jürgen Locadia spelen. Woensdagavond tekende de Iraans international er een vijfjarig contract. AZ ontvangt 25 miljoen euro van Brighton, een transferrecord voor beide clubs.

Respectvol

„We hebben Alireza uiteraard wel verteld dat Leicester City ook een optie was, maar het gevoel bij Brighton was zo goed voor ons allemaal”, vervolgt Hashemi. De 52-jarige oud-international van Iran begeleidt Jahanbakhsh al jarenlang, samen met zijn vrouw Honey en sinds kort Wasserman. „Brighton volgt Alireza al drieënhalf jaar en informeerde bijna wekelijks. Ook in de laatste weken zijn ze zijn zó respectvol met hem omgegaan.”

Een leuk bijkomend voordeel is dat Jahanbakhsh meerdere miljoenen per jaar gaat verdienen in Engeland. „We zijn allemaal in de wolken met deze stap”, aldus Hashemi. „Een jongensdroom van Alireza is uitgekomen en ik weet zeker dat zijn droom hier niet gaat eindigen.”

Slagen

Ook Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ, toont zich verheugd met de deal. „Alireza heeft alles in zich om ook in de Premier League te kunnen slagen”, vindt Huiberts, die Jahanbakhsh afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie zag worden. „Wij wensen hem als mens en speler het beste toe bij zijn nieuwe club.”