Sport/Tennis
235488796
Tennis

Tweede dubbeltitel van 2020 voor Demi Schuurs

Demi Schuurs en Nicole Melichar

Demi Schuurs en Nicole Melichar

Demi Schuurs heeft met partner Nicole Melichar het dubbelspel gewonnen op het tennistoernooi van Charleston. Het Nederlands/Amerikaanse koppel, als eerste geplaatst in de stad in South Carolina, was in de finale te sterk voor de Tsjechische speelsters Marie Bouzkova en Lucie Hradecka: 6-2 6-4.

Demi Schuurs en Nicole Melichar

Demi Schuurs en Nicole Melichar

Het was hun tweede toernooizege van dit jaar, de derde sinds de start van hun samenwerking afgelopen najaar. Vorig jaar wonnen ze het toernooi van Straatsburg. Dit jaar waren ze al de besten op de Qatar Open in Doha. Tussendoor bereikten Schuurs en Melichar de halve finales op de Australian Open.

„We kennen elkaar goed en voelen elkaar goed aan”, zei Schuurs op een persconferentie na afloop van de finale. „Nicole heeft bijvoorbeeld een goede opslag en ik kom graag naar het net. Zo zetten we onze tegenstanders vaak onder druk. We zijn goede vrienden op de baan en buiten de baan. Dat helpt ons ook.”

Voor Schuurs is het logisch dat ze zich volledig op het dubbelspel concentreert. „Toen ik nog singles speelde, was mijn hoogste notering op de wereldranglijst 512. In het dubbelspel presteer ik naar verhouding veel beter. Door mij volledig op het dubbelspel te concentreren word ik nog steeds beter.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo