Sport/Tour de France
2359360
Tour de France

Roglic zit Dumoulin op de hielen

Primoz Roglic is de man van de dag.

Primoz Roglic is de man van de dag.

In de laatste bergrit van de Tour de France eiste Primoz Roglic vrijdag de aandacht op. De Sloveense renner won niet alleen de etappe, maar gaat zaterdag de tijdrit in als nummer drie in het algemeen klassement.

Primoz Roglic is de man van de dag.

Primoz Roglic is de man van de dag.

Roglic wipte Chris Froome uit de topdrie en reed in de afdaling Tom Dumoulin uit het wiel, die daar flink van baalde. „Wat kan ik zeggen? Ik ben dolbij. Dit is echt waanzinnig en voelt superlekker”, reageerde de renner van Team LottoNL-Jumbo. „Ik had goede benen vandaag en het zou natuurlijk heel jammer zijn als je daar dan geen gebruik van maakt. Ik heb het vaak geprobeerd en gelukkig kon ik in de afdaling daadwerkelijk wegrijden. Het was echt perfect. Ik ben er heel blij mee.”

In de tijdrit van zaterdag, die 32 kilometer lang is, zal nummer twee Dumoulin nu rekening moeten houden met Roglic. De Sloveen heeft slechts negentien seconden achterstand op de Nederlander. „De tijdrit is voor iedereen hetzelfde, we beginnen allemaal vanaf nul. Morgen is gewoon een nieuwe dag. Ik moet me opnieuw focussen. Ik ga mijn uiterste best doen.”